Odkrijte ponudbo lokalne hrane 
Kontaktni podatki
Kmetija Ropič
Vosek 34, 2231 Pernica, Slovenia
danes odprto do 19:00
Celotna ponudba
O ponudniku
Smo poljedelska kmetija , ki se še ukvarja z prašicerejo in predelavo mesa na kmetiji. Obdelujemo cca. 35 ha njiv. S prirejo svinjskega mesa se ukvarjamo že od leta 1951. V reji imamo cca 30 plemenskih svinj  in 2 merjasca . Pujske nato na kmetiji vzredimo do željene pitovne teže , katera je pomembna za dobre domace koline. Temu se rece tudi zaključena reja. Vendar se pa naša reja predvsem  razlikuje od  ostalih . Že pri izgradnji hleva, smo omogocili prašicem dovolj gibalnega prostora in dobro pocutje , saj so vse živali na polnih tleh nastlanih s slamo in izpusti na odprt zrak in sonce , tako da se živali pocutijo cim bolj naravno . Posledicno so pa bolj zdrave in živahne , tako da ne uporabljamo nobenih preventivnih antibiotikov. Vkljuceni smo tudi v sistem nadzora Dobrobit živali.  Kvalitetno vzrejene prašice lahko predelamo v zelo okusne in kakovostne izdelke , kot so to delali že naše babice in dedki. Zato smo se odlocili, da to najkakovostnejšo meso predelamo v razne izdelke po tradicionalnih postopkih , ki zajemajo razsoljevanje , dimljenje, sušenje in shramba. Meso z zaseko , salame ,sušena rebra, domace klobase ,ocvirki in mast .... Tradicionalna predelava zahteva veliko znanja in izkušenj , posebej pa dosti casa, ki daje našim izdelkom pridih domačnosti in naravnosti.
Kontaktne osebe
Andrej Robič m: 041 22 90 60, e: andrejropic@gmail.com
Lokacije ponudnika
Vosek 34, 2231 Pernica, Slovenia
danes odprto do 19:00